tisdag 4 december 2007

Sylvia red Feykir

Den här veckan - sista innan ridskolans juluppehåll - rider Sylvia ut med alla sina lektionsgrupper. För att hennes egen häst inte skulle bli helt "utnött" ska hon bl a låna Feykir idag och på torsdag. Eftersom hon inte ridit honom sedan i våras, då han fortfarande hade problem i korset och "gick med handbromsen åtdragen" var jag väldigt nyfiken på vad hon skulle tycka nu. Jag tycker ju i alla fall att skillnaden är jättestor!

Fick en rapport på telefon efteråt. Jodå, nog var handbromsen borta. Däremot tyckte hon att han var extremt ofokuserad på arbetet, han bara sprang och tittade efter spöken och monster... (Jag blev lite lättad att han gjorde så med henne också!) Hennes recept var att vara bestämd och få honom att tänka framåt istället och efter halva ridturen hade han skärpt till sig. Då var han ganska trött också - för de hade travat en hel del i djupsnö och han hade ju fått gå först.

Sedan Atli-kursen har vi knappt ridit rakt fram, utan jag har hela tiden flyttat honom för skänklarna. Nu tyckte hon att jag skulle varva med att rida rakt fram, men ställa höger-vänster för att behålla mjukheten så. För nu tyckte hon att han började kännas lite vinglig - antagligen för att han förväntar sig att alltid flytta i sidled. Jag får nog försöka boka in en Sylvialektion när jag kommer hem igen.

På torsdag får Feykir en ny "omgång" med Sylvia - det blir nyttigt för honom! Själv åker jag på semester - så det kommer att dröja lite innan bloggen uppdateras igen.

Inga kommentarer: