måndag 13 juni 2022

Mer tömkörning - bäst hittills!!!

 

Rivstartade veckan med att tömköra Hamingja ännu ett pass efter jobbet idag. Och nu börjar vi nog få lite "kläm" på detta både hon och jag! Jag gick ut hårt när jag startade med att flytta henne från volten ut på spåret, vilket jag inte lyckades med i lördags men nu gick det! Vi skrittade ett par varv längs spåret medan jag stämde av att signalerna funkade. Och kunde till min glädje konstatera att det räckte med allt mindre signaler med innertömmen för att flytta ut högerbogen!

Styrde sedan in på volten igen där jag varvade skritt och trav och nu kunde vi göra övergångar direkt från trav till skritt, utan någon halt emellan, precis som Anette ville vi skulle göra! Jag kom dessutom ihåg att hålla min blick strax framför Hamingja OCH att vid de tillfällen innertömmen började glappa använda den för att flytta ut innerbogen igen istället för att börja korta upp tömmen. Testade sedan att än en gång styra ut på spåret - vilket funkade lika bra denna gång! 

Gjorde sedan halt ute på spåret och flyttade om tömmarna för att kunna jobba i höger varv. (I o m att det varit det svårare varvet kändes det säkrast att starta ute på spåret.) Även här var det tydligt att både Hamingja och jag började förstå "vad det handlade om" så att signalerna successivt kunde vara/blev mindre! Styrde in på volt för att varva skritt och trav och när även det gick riktigt bra bestämde jag mig för att verkligen utmana oss genom att försöka sidföra från volten ut på spåret. Och vi fixade det!!! 

När vi avrundade för dagen var jag SÅ nöjd med min duktiga häst!!! Och när det kunde gå så här bra medan jag fortfarande hade mina gamla linor - hur bra och roligt ska det då inte bli när mina lädertömmar kommit??!!

Inga kommentarer: