lördag 11 juni 2022

Equiterapeut Ingebjörn Öyhus

 
Strax bakom akupunkturnålarna är stället där Hamingja hade några nedsänkta kotor.

Ingebjörn (till vardags verksam på Mälarkliniken) är ute på en av sina Norrbottensturnéer och stannade till i Mariebäck idag. Han konstaterade att Hamingja rör sig bra i trav, men när han sedan kollade igenom henne konstaterade han att hon var lite ovillig att lyfta bakhovarna igen... Och dels visade det sig alltså att hon  alltså hade några nedsänkta kotor och dessutom var bäckenet lite framåtroterat på höger sida. Typiska skavanker som de kan få i hagen sa han och när jag berättade om att stoflocken precis brunstat och då varit väldigt sura och griniga mot varandra sa han: "Där har du nog anledningen!"

Han satte akupunkturnålarna (förutom ovanstående även på vänster sida av manken då hon var mer musklad där än på högersidan.) Och medan nålarna gjorde sitt jobb fick Hamingja passa på att beta gräs. (I tillvänjningen inför sommarbetet är vi nu uppe i 45 minuter/dag.) När han sedan behandlade henne konstaterade han att dagens skavanker var väldigt lätta att rätta till. "Så hon kan inte ha gått med dem särskilt länge. Det var jättebra att jag fick titta på henne idag, innan det hunnit skapas några följdproblem som tagit längre tid att åtgärda!"

Efteråt fick jag ordinationen att i morgon hålla mig till skritt om jag rider, därefter kan jag rida som vanligt. Och när jag frågade om det var dumt att tömköra i kväll (när jag ändå ska tillbaka för att kvällsfodra) sa han att det bara är bra. Så det blir nog tömkörning både i kväll och i morgon! (Hamingja har ju vilat ända sedan tömkörningslektionen för en vecka sedan och det är verkligen hög tid att repetera innan jag glömt alla bra tips jag fick från Annette!!! 

Inga kommentarer: