tisdag 7 september 2021

Tölttisdag!!!

Igår hade vi välförtjänt vilodag efter helgen - men idag var det dags för en första repetition av övningarna från kursen! Det hade regnat ända sedan lunchtid och när jag körde till stallet efter jobbet regnade det ganska ordentligt, så jag satsade på regnjacka, regnkjol samt gummistövlar. Men när vi kom in på ridbanan hade regnet upphört och solen kom fram, så jag fick nästan direkt ta av regnkläderna igen. Fast gummistövlarna fick jag ju behålla på, vilket kom att bli vääääldigt varmt... (sedan såg jag att temperaturen klättrat upp till 17 grader i skuggan!) 

Jag försökte få till ett ridpass som var så likt den sista lektionen på kursen som möjligt. Kvicka reaktioner i skritt på volt där jag växlade mellan att flytta ut bakdelen resp rida utåtställd och flytta in framdelen samtidigt som jag vaktade så att hon inte blev för låg i formen. Och när det sedan var dags för tölt gick vi ut på spåret där jag först samlade i skritten och sedan gick över till tölt där jag använde jättemånga små "piskpet" för att först skapa och sedan bibehålla aktiviteten i bakdelen. 

Halsringen hjälpte mig att komma ihåg förhållningar med HELA kroppen och när jag lättade i stigbyglarna kunde jag använda säte och skänklar på ett bättre sätt för att också bibehålla energi och bärighet. Enligt Atlis instruktioner varvade jag hela tiden med sekvenser i skritt på hellånga tyglar, för att stämma av att användandet av pisken inte gjorde Hamingja spänd. 

När jag successivt höjde graden av samling i tölten hade jag i höger varv mycket god hjälp av högersluta för att bibehålla och återställa bärigheten. Detta var svårare att uppnå i vänster varv... men så här efteråt tänker jag att jag ska testa med öppna nästa gång och se om jag får motsvarande effekt. Det var så ROLIGT att rida igen!!! Och efteråt var jag så nöjd att jag även kom ihåg att stretcha vänsterbogen också utifrån Ingebjörns instruktioner!

Inga kommentarer: