lördag 18 september 2021

Early in the morning!

 
Det var bara +1 grad när jag steg upp i morse för att åka till stallet och morgonfodra... Brrr!!! Men hästarnas välkomnande "huckranden" så snart de fick syn på mig värmde ju skönt! Jag såg inte till några älgjägare när jag körde till stallet, bara några utländska bärplockare som satt och fikade där jägarna brukar göra detsamma. Inga älgjägarbilar syntes till längs vägen heller, men de kan ju ha parkerat på annat håll...

När frukosten var uppäten för både hästar och mig var det dags för ridning och jag hade bestämt mig för ett pass på ridbanan (garanterat fri från älgjägare!) Men för att variera uppvärmningen jämfört med gårdagen red jag först upp till vänster bakom vägbommen. Idag verkade Hamingja ha nerverna "utanpå" för hon var ganska spänd och blåste misstänksamt - kände hon vittringen från någon älg? Någon sådan upptäckte inte jag till i alla fall, men när jag såg att det stod en bil parkerad på samma ställe som igår kändes det säkrast att vända hemåt igen.

Strax efteråt skrämde vi upp en fågel - och det var inte bara fågeln som blev rädd...! Men Hamingja lugnade snart ner sig igen och då hade hon istället VÄLDIGT "mycket bakben" i tölten!!! Lite som när Hjalmar (den äldre och hingst) som gick i hagen bredvid ridbanan sprang längs staketet och flirtade med Hamingja varje gång vi passerade den långsidan!

Idag hade vi ingen sådan draghjälp på ridbanan, så det var ju rätt så bra att fågeln redan fixat det! Där red jag samlad skritt och tölt, medan jag försökte komma ihåg alla instruktioner från Atli - SÄRSKILT att jag måste rida VÄLDIGT aktivt även efter övergången till tölt för att inte tappa ut all samling och energi på en gång. Samt mitt eget mantra: "lätta i stigbyglarna!" Red inte så länge för det började kännas att jag fodrat också. Men tänkte att det förhoppningsvis var kvalitet istället för kvantitet - precis som igår!

Inga kommentarer: