fredag 5 februari 2021

SÅ UNDERBART VÄDER!!!

Med 4 minusgrader och STRÅLANDE sol var det rena vårvintervädret idag (jo, det droppade t o m lite från taken så det är alldeles uppenbart att solen redan värmer!) Och i sadeln på favorithästen blev ju allt ÄNNU bättre!!! Idag behövde Hamingja inte ha samma "järnspett" på ryggen heller som senast... eller kanske fortfarande ett "järnspett" men den här varianten hade ändå visst inslag av stretchmaterial...! En intressant skillnad var hur olika jag upplevde längden på stiglädren: senast, när jag var så stel i kroppen, kändes de alldeles för korta men nu kändes de hur bra som helst!

Vi red längs bilvägen bort till Avan och under vänstergaloppen uppför den första lilla backen vågade jag mig på en smackning redan innan Hamingja hade börjat tappa "trycket" från bakbenen. Och det gav samma trevliga resultat även idag: istället för att bli spänd och tappa galoppen drog hon igång turbon i bakdelen och höll en riktigt trevlig galopp ända till dess jag bad henne sakta av i slutet på den långa raksträckan. 

Under hemvägen blev det sedan två galoppvändor uppför långa backen vid kalhygget - och här behövdes det minsann inte minsta antydan till smackning! Utöver detta ägnade vi oss förståss åt töltträning där matte försökte komma ihåg alla detaljerna kring sitsen... och när jag lyckades rama in genom att "tänka högersluta" blev takten ganska trevlig. 

Det krävdes många halter i tölten idag och det var först alldeles i slutet av hemvägen som halvhalterna började fungera som de skulle. Då plötsligt gick det också mycket bättre för mig att vara avslappnad och följsam i sadeln. Än en gång påmindes jag om hur helt avgörande det är även för min sits att Hamingja tar halvhalterna - det är alltså där jag ALLTID måste börja om jag ska få det övriga att fungera bättre.

Inga kommentarer: