söndag 28 februari 2021

She sparks joy!!!

Mitt lyckopiller - henne behåller jag!!!

Den japanska organisations-gurun Marie Kondo har utarbetat en metod för organisering i hemmet som fått väldigt stor spridning i hela världen. Hon säger att när man går igenom sina ägodelar ska man bara behållas sådant som "sparks joy" (ger glädje). Och dit hör ju DEFINITIVT Hamingja!!!

Idag fick lyckohästen och jag verkligen ha en MAGISK söndagmorgon tillsammans! Jag hade morgonfodringen och när jag kom till stallet vid kl 7 strålade solen redan från en klarblå himmel, det var 7 plusgrader och HELT vindstilla! Inte ens de tunnaste kvistarna högst upp i björkarna rörde sig ö h t! När jag sedan red ut vid 8.30 verkade inga skoteråkare ha vaknat ännu och utan vind var det helt tyst förutom fåglarna och ljudet av hovar - svårslaget!!!

Jag red till världens ände-korsningen och sedan till skoterklubben. Efter gårdagens aktivering av "gasen" fick vi (som väntat) jobba lite mer med bromsen idag och vi höll oss enbart till skritt och tölt. Vänsteröppna, högersluta, "tänka samlad skritt med sätet" och fokus på min sits... det var inga nyheter direkt....! Men under hemvägen fick jag tillslut uppleva en sekvens med riktigt trevlig bärighet i tölten! 

Extra inspirerad av vädret red jag längre än jag brukar, över en timme blev det och när detta skrivs kan jag konstatera att det var att förivra mig... för sedan jag kom hem från stallet har det varit viloläge i soffan som krävts... men å andra sidan gav det en underbar upplevelse och då kan det ju vara värt lite "följdeffekter"...!

Hamingja fick också jobba ordentligt - hon var REJÄLT svettig och t o m skummig på sina ställen. Men nu blir det ett par välförtjänta vilodagar för henne - något matte definitivt behöver...!

Inga kommentarer: