onsdag 7 augusti 2024

MER ridkurs!!!

Drömhästen och jag!!!

Idag, på ridkursens tredje dag kände jag mig väldigt trött och betydligt mer spänd i kroppen, så vi lyckades inte riktigt hitta tillbaka till känslan från igår... men efter mer än 2 års uppehåll är det ju inte så oväntat! Har inte så mycket krafter kvar att blogga mer heller, men viktigt för mitt minne att sammanfatta instruktionerna så jag kan träna vidare med dem! Så här kommer en sammanfattning för mig själv och ev andra intresserade!

Atlis instruktioner:

Skritta längs spåret, flytta först in bogarna med sidförande tygeltag (rak hals, bara nacken ställd inåt) och flytta sedan rumpan utåt genom att trampa i yttre stigbygeln. För att fortsätta med öppna längs spåret ska jag fortsätta växla mellan dessa hjälper: insida, utsida, insida, utsida... När vi uppnår lång hals och bärighet tänk "sitta kvar bakåt" (d v s inte lägga vikten framåt) medan en lätt smackning och skänkel släpper fram tölten med bogarna kvar uppe. Lägg in fler steg öppna om hon kortar upp sig i nacken. Med längd på halsen och böjning i bålen (inte halsen) kommer takten "automatiskt"!

När vi framöver förhoppningsvis klarar detta utan problem blir nästa mål i träningen antingen att rida korta, korta sekvenser med liiite ökning av tempot på (del av) långsidan alt att med lätt smackning öka energinivån i långsamma tempot. I båda fallen för att successivt bygga mer styrka, något som både Hamingja och jag behöver mer av. Oj, vad jag ser fram emot att fortsätta träna och njuta med min fantastiska häst!!!

Inga kommentarer: