lördag 17 augusti 2024

Lördagsgodis

I förrgår (torsdag) var min första arbetsdag efter nästan ett års sjukskrivning! För att göra övergången så skonsam som möjligt både för kroppen och hjärnan ska jag till att börja med bara jobba 8 timmar/vecka fördelat över fyra dagar. Med lediga onsdagar för möjlighet till återhämtning. Och den här första veckan dessutom bara jobba torsdag och fredag. Det har varit jätteroligt att äntligen vara tillbaka på jobbet, men jag har också varit HELT slut båda dagarna så Hamingja har fått vilodagar. Men idag orkade jag rida en sväng med tölt upp bakom vägbommen till vändplanen, skrittpaus på Hamingjas favoritstig i skogen och sedan mer tölt på hemvägen! En riktig lyckoboost alltså!!!

Eftersom mycket av mitt jobb utförs med dator känns det väldigt tydligt att jag behöver begränsa all annan skärmtid så mycket som möjligt - både för att hjärnan ska orka med och för att inte belasta axlar och nacke mer än nödvändigt. Så det får bli kortfattade blogguppdateringar ett tag framöver. I morgon ska jag också till stallet för då kommer hovslagaren. Sedan blir det förhoppningsvis rivning av sommarhagarna i Höbäcken, vilket lär förbruka mina krafter med råge, så det blir ingen ridning. 

Att jag nu (förhoppningsvis) äntligen börjar vara på väg tillbaka är ju mycket tack vare att jag blivit allt bättre på att begränsa mig till bara en fysisk aktivitet per dag och också försöker vara så förståndig att jag inte kör gasen i botten de gånger jag orkar något utan "tvingar" mig själv att bromsa och avbruta medan jag fortfarande har lite krafter kvar. Något jag fick börja jobba med under tiden på Smärtrehab i Boden och som jag fortfarande kämpar med - för när jag någon gång känner att jag orkar mer så är det så oerhört frestande att passa på att göra endel av allt som jag skulle vilja orka med... men ska jag någon gång tillslut bli förståndig så är väl detta ett bra tillfälle?! 

Inga kommentarer: