tisdag 25 oktober 2022

En (super-)groom är grejen!!!

Hamingja spanar på...
 
...hingstarna, som spanar tillbaka! Här "Stor-Hjálmar" och "Lill-Hjálmar" (Hermann befann sig utanför bild.)

Idag fick jag sitta en stund i sadeln igen - för andra gången på två veckor - visst är det en vana då??!! Och även denna gång var det förståss med STOR hjälp av supergroomen Eva som fixade borstning och sadling så att det bara var för mig att göra ett vigt språng upp i sadeln (med hjälp av uppsittningspallen...!) 

Precis som förra gången red vi upp till vänster bakom vägbommen och jag skrittade Hamingja fram till den mindre skogsvägen in till höger där jag sedan red lite tölt och trav innan jag skrittade tillbaka till gården och överlät Hamingja till Eva för en stunds "riktig ridning". 

Jag hade pulsklockan på mig och det var intressant att följa hur pulsen varierade när jag red! Under den långa inledande skritten hände det förstås inte så mycket på pulsfronten. Men när vi övergick till tölt började pulsen krypa uppåt samtidigt som pacemakern uppenbarligen gjorde sitt jobb för det var ändå inga hjärtslag som hoppades över! De sträckor vi travade stod jag i lätt sits nästan hela tiden, för att det inte skulle bli för ansträngande. Men jag provade även att rida lätt en liten stund på slutet och då rusade pulsen snabbt upp till "extreme" (154 slag/minut). 

Pulsen låg sedan kvar på hög nivå och jag fortsatte att vara anfådd nästan hela vägen tillbaka till gården trots att jag bara skrittade då. Men detta var ju ganska väntat, eftersom jag även när jag har varit vältränad har tyckt att det varit väldigt ansträngande att rida med i Hamingjas stora trav! Och att pulsen kunde gå upp på detta sätt (och inte istället tvärdök till 50 slag/minut som tidigare) var ju ett ÄNNU tydligare bevis på att pacemakern verkligen gör det den ska! När Hamingja burit sin flåsande matte tillbaka till gården fick hon ge sig ut på en "riktig" ridtur med Eva medan jag vilade i Josefshallen. 

Oj, så ROOOOLIGT det är att få rida igen!!! Det slår ju verkligen promenader och cykelturer (min konditionsträning veckans övriga dagar) med HÄST-längder!!! Nu vill jag bara att höger axel och arm SNARAST ska bli bra igen, så att jag även kan klara att t ex borsta och sadla själv. "Gode Gud ge mig tålamod, men gör det FORT!!!"

Inga kommentarer: