onsdag 22 februari 2012

Ja, se det snöar...



Mysla, Tildra och Lára i dagens snöväder. 

Oj, så trött jag varit idag - har känts som om någon tryckt "reset" på min hjärna så den blivit alldeles tom... Men i kväll ska jag få komplettera sömntabletten med melatonin, så är det förhoppningsvis bättre i morgon. Satsade i alla fall på att rida efter jobbet även idag - det bästa för min kropp på sikt är ju lätt träning helst varje dag. 

Även idag blev det ridbanan och vi värmde upp med trav på minivolt. Lára gjorde ett litet test i båda varven att byta till tölt, men när jag fortsatte att böja henne lika mycket så bytte hon snabbt tillbaka. 

Red skritt på volt då vi flyttade ut bakdelen - Atlis favoritövning alltså. Och sedan slutor på åttvolt. Det hade kommit ett par cm snö på ridbanan, så tack vare det såg man precis var vi ridit. Väldigt avslöjande och nyttigt att fokusera på att båda "öglorna" i åttan skulle vara lika stora! 

Tölten red vi först på volt och flyttade ut bakdelen för att få längd på halsen. Sedan även tölt längs spåret med skänkelvikning på diagonalerna. Tycker faktiskt vi var riktigt duktiga! När vi varvat ner med trav i lång, låg form tränade vi skritt med varierad längd på tyglarna. Jag fokuserade på att luta mig bakåt när jag  skulle korta upp tyglarna, så att inte min kropp skulle signalera "fortare". Och efter en stund gick det faktiskt riktigt, riktigt bra! Bara jag inte flyttade vikten framåt så fortsatte Lára skritta även när jag kortade tyglarna. Duktiga båda två!

I morgon ska jag rida årets första lektion för Sylvia - det ser jag fram emot!!!

Inga kommentarer: