tisdag 7 juni 2011

Puls och racer-ridning





Hemma igen efter långhelg med besök hos svärföräldrarna nere på Österlen - och bikiniväder på en strand som Mälarhusen kan man ju stå ut med!!!





Feykir hade tyvärr puls i båda framhovarna när jag kollade honom idag... men Sylvia sa att han sprungit en hel del när de andra fått gå ut på grönbete en stund - så det var ju inte bara av att han stått stilla i alla fall. Det är bara att fortsätta hålla tummarna... Han fick en rejäl "omgång" med ryktsten - och öronen var som vanligt extra populära. Sedan råkade jag lägga ifrån mig ryktstenen inom räckhåll för honom när jag gick iväg en kort stund - och så mycket kan man säga att den ryktstenen blir sig aldrig mer lik... att ha Feykir är som att ha hundvalp!





Sylvia och Fia skulle rida ut och Sylvia föreslog att jag skulle låna hennes Lára och följa med. Det gjorde jag förståss MKT gärna!!! Kristin hakade på oss också. Det var spännande att testa Lára - jag har aldrig ridit henne förut - och jag blev snart varse att jag satt på ett riktigt krutpaket! När det var dags för en galopp blev det verkligen drag under galoscherna! Jag lät henne springa och tänkte att hon väl skulle börja sakta ner tillslut, men det gjorde hon aldrig utan det var jag som fick börja bromsa. När hon väl stannat flåsade hon som en blåsbälg - men så var det ju 25 grader i skuggan också! Och så snart de andra hunnit i kapp oss var hon villig att fortsätta.



Sylvia och Fia vände hemåt, men Kristin och jag tog en längre sväng. Det blev en racergalopp till, men främst töltade vi. Och oj, så Lára töltar!!! Testade även lite högre tempo i tölten - och det var ju inget problem för henne. Det tar ju förståss ett tag att "hitta knapparna" på en ny häst - men jag hoppas verkligen att jag får fler tillfällen att rida henne. Inte minst ökade tölten vill jag gärna uppleva mer av!!!






1 kommentar:

Maria Mattsson sa...

Förstår att du gilla Laura o hennes tölt..även om jag slutat att rida för mååånga år sedan så har jag fått tillfälle att rida på henne när vi varit i Mariebäck o jag blev helt kär i henne:) så någonstans sitter de väl kvar lite i ryggraden på mig vad gäller hästar o ridning, de var väl inte helt perfekt.. men kul var de:)