onsdag 22 juni 2011

Myyyys!!!


Idag har blev det massor av myyyys med Feykir! Det är inte alltid han är upplagd för sådant - och får man varken mysa eller rida blir det så lite tid man får tillbringa med sin häst... Men idag var han på humör! Först drog jag bort kvarvarande vinterpäls mellan ganascherna - medan han blundande stod och njöt.

Efter en lååång stund på detta sätt hämtade jag en plastborste för att borsta hela honom. Höger öra var en riktig favorit idag - han tryckte sig så hårt mot mig att jag nästan ramlade in i staketet! Och sedan visade det sig att det uppenbarligen kliade lite på hela kroppen - för det var lång mule hela tiden jag borstade honom. Och när jag borstade över ryggen var det så skönt att han nästan inte kunde låta bli att "klia tillbaka"!

I vanliga fall har han ju alltid kunnat bestämma när han velat att någon av de andra hästarna ska klia honom - i o m att han är högst i rang. Men nu, med flocken på andra sidan eltråden, går ju inte det... Så "kli-behovet" var uppenbarligen stort! Tur att matte kunde rycka in!

Min dag började dock inte det minsta mysigt... har haft sådan värk i natt att jag knappt sovit alls... När jag vid halv fem i morse fortfarande bara lyckats sova korta stunder mejlade jag jobbet att jag behövde vara hemma och "sova ikapp". Under morgonen och förmiddagen lyckades jag också få ett antal timmars sömn. Nu gäller det att ställa tillbaka" dygnet så att jag kan sova i natt... Att vara ute i dagsljus är då viktigt, har jag fått lära mig, så att ta en "klia Feykir-dag" var ju perfekt!

Inga kommentarer: