tisdag 23 februari 2010

Vilar oss i form!

Precis som Tre kronor och Kalla/Haag laddar Feykir och jag med en vilodag idag. Hade ju hoppats på en morgonridning så här sista gången jag börjar sent på tisdagarna. Men dels är det drygt -20 (vilket jag kanske kunnat ha överseende med då solen STRÅLAR) men f f a har jag riktigt ont i vaderna, nästan svårt att gå! Det är entesiopatier (om jag uppfattat Johan rätt) inflammationer där hälsenan fäster i vadmuskeln. Får detta titt som tätt och när det är illa, som på högerbenet idag, känns det nästan som att något ska kunna gå av ifall man inte är riktigt försiktig... Vi har vår första lektion på ridskolan för terminen i morgon och den vill jag ju verkligen INTE missa!

Så det blir en lugn förmiddag hemma idag och sedan, efter jobbet, försiktig träning och streeeetching i varmvattenbassängen på Sunderby Sjukhus. 34 grader varmt: det är en bassäng i min smak! Jag tränade där det första året sedan jag blivit sjuk. Men då var jag hänvisad till träning på morgonen, vilket innebar att jag måste åka direkt därifrån till jobbet. De som tränat i 34 gradig bassäng kan intyga att det gör underverk för onda kroppar - MEN man får "bomull i huvudet" i flera timmar efteråt. INTE en bra uppladdning inför en dag på jobbet alltså! Därför bytte jag till City Rehabs inte lika varma bassäng, där det istället finns massor av träningstider att välja på. Men fr o m förra veckan har jag fått plats i en träningsgrupp som Reumatikerföreningen har i sjukhusets bassäng på tisdagkvällar, medan jag fortsätter att träna på City Rehab efter jobbet på torsdagarna.

2 kommentarer:

Jonna sa...

Hur har du fått tid i sunderbyns bassäng, ställde du dig i kö någonstans? Är det genom reumatikerförbundet du fått det, el genom någon sjukgymnast?

Det ser ut som att jag äntligen kommer få en diagnos nu. Behövde nämligen det för att söka handikappersättning. Läkaren trodde dock inte på fibro, utan att jag har en Artrit. Fast mig kvittar det vilket, jag är glad bara det blir en diagnos.

Jag är förresten hästlös igen, tråkigt nog, blev ingen häst den här tävlingssäsongen heller, men vi ses väl i collectingring hoppas jag :)

Anna sa...

Hej Jonna! Så bra om du får en diagnos till slut! Jag vet av egen erfarenhet hur mycket det kan betyda! (I mitt fall dröjde det ca 8 år.)

Tiden i Sunderbyns bassäng har jag fått via Reumatikerförbundet. De har egna träningstider tisdagar och torsdagar och jag lyckades få plats i tisdagsgruppen. (Torsdagsgruppen var full när jag frågade.)

Tråkigt med din "hästbrist"... men å andra sidan vore det ju liiite konstig med en Midurtävling utan dig som klippa i collectingring! :-)