lördag 20 februari 2010

Rena vårvärmen - bara 20 minusgrader!!!

På eftermiddagen blev det som tur var lite mildare väder. Hemma hade vi -18 och när jag kom till stallet var det "bara" -20 grader! Min köldgräns går vid -20 och jag bestämde snabbt att det INTE ska tolkas som att -20 är för kallt för ridning, utan att KALLARE än -20 är för kallt. När Feykir och jag kom tillbaka efter ridturen var det -24... men det var ju då det!






Min mobil lyckades just så pass ta ovanstående bild innan batteriet tog slut i kylan... Ursäkta kvalitén, men förhoppningsvis kan ni i alla fall urskilja hur härligt rimfrostig Feykir var efter ridturen!



Feykir verkade glad över att det hände nå´t, efter flera vilodagar, för han kom till mig så snart jag gick in genom grinden! Och trots kylan håller hans vårkänslor i sig - han släpper fortfarande MASSOR av päls! Borstade dock inte så noga idag - det kändes som att han kunde ha nytta av varje hårstrå han fick ha kvar!





Precis när vi red ut från gården mötte vi Fia och Lukka - vackert dekorerade av rimfrost båda två! Feykir fick förståss ett anfall av separationsångest när jag ändå tyckte att vi skulle rida iväg... men när vi väl var nere på bilvägen var han positiv igen.





Det var ganska sent på eftermiddagen, men solen sken fortfarande och det kändes riktigt härligt att komma ut, trots kylan! Vi red bort till korsningen vid sjön, varvade skritt och tölt med fokus på att han skulle "tänka framåt". Jobbade även med sidförande, ställa höger-vänster samt korta intervaller tempoväxlingar för att lösgöra.





När vi vände hemåt började vi, som vanligt, med slutor i skritt. Feykir pustade och stånkade - så jag lyckades nog böja honom riktigt bra! På hemvägen försökte jag sedan rida ett lägre tempo, med bibehållen energi. Hade halvstången idag, så att han inte skulle dra mig ur sadeln så lätt och bitvis kändes det som att jag kunde rida ihop honom ganska hyfsat.





Avslutade med trav lång-låg då jag verkligen DREV fram mot bettet i varje steg - så om inte förr blev jag ordentligt varm då! När vi skrittade sista biten hem han vi med ytterligare slutor i skritt. Hoppas de är så effektiva som jag tror! På onsdag börjar ridskolan igen och då vill jag ju helst inte upptäcka att jag har en järnspetthäst efter juluppehållet...!!!

2 kommentarer:

MalinS sa...

Jag är imponerad av att du rider i den kylan! Nu har ni väl iofs en lite torrare kyla där uppe än vi har här nere i Sthlm, men ändå.
Min gräns går vid ca -18.
Men de blir himla söta i all rimfrost!
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs177.snc3/20435_270491404154_761939154_4656427_8368121_n.jpg

Anna sa...

Jo, nog är -20 betydligt kallare nere hos er!!! (Och inte alls lika kallt i Kiruna som här i Luleå.)

Härlig bild!!!