tisdag 24 juli 2007

Turridningsträning

Reykur-Eva ska vara ledare för en turridning på torsdag och ville gärna träna lite i förväg så att hon säkert skulle hitta vägen som ska ridas. Alltså agerade Feykir och jag turridningsekipage åt henne idag! Jag åkte direkt från jobbet och hämtade upp henne för vidare färd till stallet. Följdaktligen hade jag fortfarande jobbkläder på mig, vilket idag innebar svart pennkjol och sidenblus. När Eva klev in i bilen, iförd ridkläder, tittade jag förfärat på henne och utbrast: "Tänker du verkligen se ut så där???" Det tänkte hon, så när vi kom till stallet var det jag som fick anpassa mig och byta till ridkläder.

Vi red nästan 1,5 timme - till galoppbacken där det blev två vändor uppför. Eva red hela tiden först på Gabriel för att se om hon hittade vägen. På hemvägen är det en lång sträcka med lätt utförslut där jag alltid brukar jag skritta, för alla försök att öka tempot med Feykir leder till hysterisk grisepass. Att trava kan gå bra en liten bit, men sedan blir det grisepass - antingen för att han rusar snabbare och snabbare för att balansera sig, eller för att jag försöker balansera honom genom halvhalter. Ett hopplöst fall skulle man kunna säga! Men när vi nu hade Eva och Gabriel som töltade lååångsamt framför oss, som en naturlig broms, kunde Feykir faktiskt trava!


Det här lilla "vandrarhemmet" rider vi förbi på väg till galoppbacken. För den som gillar ett avskilt läge mitt ute i skogen. Tycker ni att det verkar väl spartanskt? Skenet bedrar - det finns faktiskt ett utedass några hundra meter därifrån! ;- )

Det var en varm och jätteskön kväll, utan mygg och när vi kom tillbaka bjöd Gabriels matte på fika. Mysigt! Vid det laget hade jag i princip glömt att jag ö h t varit på jobbet idag! Det där med fikat efter ridturen var inte alls dumt - måste ta upp det som ett önskemål med Feykirs ägare framöver! ;- )

PS: Feykir får inget föl... han gjorde bort sig och var alldeles för "på" när Sylvia försökte släppa ihop dem (ja, det var väl inte bara han...) så Hamradis och fölet får även fortsättningsvis gå i egen hage.

Inga kommentarer: