fredag 13 juli 2007

Fredag den 13:e - utan katastrofer!

Efter två dagar med värk mådde jag bättre igen på kvällen och åkte till Feykir för att rida. När de går i sommarhagen tar det minst 20 minuter att hämta in honom - för hagen ligger så långt från stallet och dessutom verkar han se det som en sport att hålla sig allra längst bort i hagen när jag kommer...

Det är ridläger på Mariebäck nu och en drös tjejer i 12-14 årsåldern höll som bäst på att lära sig putsa sadlar och träns när jag gjorde i ordning Feykir för ridturen. Idag blev det en längre sväng och det var rejält med insekter så det gick inte att skritta särkilt mycket. Vi töltade mest, men det blev trav och några galopper också. Det var inte alldeles lätt att förmå honom att trava så lungt och samlat som han behöver göra för att det ska bli bra galopp sedan... Han blev riktigt flåsig och trött så jag satt av och gick sista biten hem. Sedan blev det dusch av hela hästen innan han, marinerad med insektsmedel, fick gå ut i hagen igen.

Jag gick förbi Josefshallen, där vi har våra ridkläder, för att byta skor. Där satt ridlägertjejerna och såg på spökfilm och smaskade godis. Det såg trevligt ut! När min pappa ibland låtsas bekymrad över mitt stora hästintresse brukar jag säga: "Det är så här det blir om man aldrig får åka på ridläger när man är liten!" ;- )

Inga kommentarer: