söndag 15 juli 2007

Min wow-häst!!!

En jättevarm dag igen, så jag väntade med ridningen till på kvällen. Hade bestämt mig för att töltträna, så jag red till höger när jag kom ner på bilvägen för åt det hållet är vägen alldeles plan hur länge som helst. (Åt andra hållet är det backe upp och ner hela vägen - och Feykir klarar inte många graders lutning utför utan att bli obalanserad i tölten...)

Efter att ha "töltat igång" honom bestämde jag mig för ett nytt upplägg: att trava och galoppera redan tidigt under ridturen, för att förhoppningsvis ha en riktigt mjuk tölthäst sedan. (När vi tölttränar brukar jag annars ev lägga in lite trav och galopp på slutet ifall vi orkar.) Det verkar alltid som att han satsar mot Solvalla när han får trava, men tack vare att vi red bortåt gick det ganska snabbt att lugna ner honom till samlad trav att fatta galopp ifrån. Det är väldigt ansträngande för honom att trava och galoppera. Vi red inga jättelånga sträckor med resp galopp och travade där emellan, men han flåsade ändå som en blåsbälg efteråt!

Efter en ganska lång skrittpaus vände vi hemåt och jag började förbereda tölten genom att rygga och sedan skritta långsamt, ett steg i taget. När vi sedan töltade kändes han jättefin!!! Satte sig verkligen på rumpan och kom upp med bogpartiet! Det behövdes bara små halvhalter då och då för att behålla den härliga känslan! När jag viftade lite med pisken samtidigt som jag "satt emot" med sätet försökte han inte ens öka tempot utan samlade sig bara ännu mer! WOW! Jag lyckades förmå mig själv att sakta av till skritt medan tölten fortfarande var så där bra. Efter en skrittpaus gjorde jag ny igångsättning på samma sätt - med samma härliga resultat! Efter en tredje omgång häftig tölt fick han skritta hela vägen hem som belöning. DET ÄR SÅ ROLIGT ATT RIDA!!!

Inga kommentarer: