torsdag 18 april 2024

Torsdag med ridrehab!

Smärtrehab på Garnis i Boden fortsätter och efter lunch idag hade jag individuellt möte med min rehabsamordnare som också är arbetsterapeut. Efter detta stod "individuell träning" på schemat och för mig betydde det självklart att jag åkte till Hamingja för att rida en sväng! 

Vi inledde med några galopper i kyrkbacken för att lösgöra och starta igång "turbon" och sedan red jag till vänster bakom vägbommen upp till vändplanen. Varvade samlad skritt med skritt på lite längre tyglar och försökte undvika att mina muskler var spända hela tiden. När jag började få "för mycket i handen" i den samlade skritten kom jag ihåg vad Atli brukar säga: då behövs STÖRRE eftergifter! Och vips så hittade vi tillbaka till en riktigt trevlig känsla!

Under hemvägen varvade vi med övergångar till tölt och även några sekvenser med lite längre töltsträcka. När jag kom ihåg de STORA eftergifterna och att själv slappna av också bjöd Hamingja på en riktigt trevlig känsla i tölten! I morgon har jag kvällsfodring så då blir det ingen ridning, men förhoppningsvis är jag tillbaka i sadeln på lördag!

Inga kommentarer: