tisdag 11 maj 2021

Tisdagstölt!

När man får tjejernas uppmärksamhet - Ella, Hamingja och Litlamin!

För variationens skull red jag idag längs bilvägen bort mot Avan där vi värmde upp med omväxlande höger resp vänster galopp. Uppenbarligen var matte tillräckligt fokuserad och tydlig idag - för vi var överens om galoppen varje gång! 

Avslutningsvis försökte jag också galoppera uppför "Carolas kalhygge" - men det var första gånger för året så det slutade väldigt snart i ett tvärstopp när Hamingja fick syn på något hon inte riktigt var beredd på... När vi fortsatte i trav istället gick det bättre - då hade hon ju bättre tid att göra riskbedömning av det hon fick syn på utan att behöva tvärstanna. Och nu är ju det gjort så nästa gång går det säkert i galopp också!

Under hemvägen ägnade vi oss sedan åt tölt och då märktes det att uppvärmningen inte varit lika optimal som i vår galoppbacke upp till kyrkan. När galoppen längs vägen inte triggat igång Hamingjas "motor" så att jag hade töltenergin "gratis" var det ju genast svårare... Och när hon som avslutning fick sträcka ut i nedvarvningstölt hade hon inte heller riktigt den aktivitet i överlinjen som blir resultatet när jag verkligen lyckats aktivera hennes bakdel.

Jag hade också fokuserat främst på min sits och att Hamingja skulle slappna av i tölten, utan någon högre grad av samling. Hon var ändå rejält svettig efter ridpasset - och så även jag - för idag hade vårvärmen gjort sitt antågande och det var dessutom så oerhört fuktigt i luften att man fick växthusassociationer bara av att gå ut! Hörde dessutom av Sylvia att det redan i går kväll hade börjat dyka upp insekter runt hästarna så jag såg till att spraya henne med insektsspray innan jag släppte ut henne i hagen. I morgon ska jag på massage efter jobbet så då blir det vilodag för Hamingja, så får sedan min dagsform avgöra om det blir ridning på torsdag. Då ska det tydligen bli ÄNNU varmare! Och jag har just insett att det är tack vare mig som värmen kommit för i söndags sådde jag några sorters sallad som alla hade beskrivningen "gror bäst i svala temperaturer". "Ära den som äras bör!" Men nästa år borde jag så tidigare så att det blir en varmare vår...!!!

Inga kommentarer: