lördag 8 maj 2021

Lördagsgodis!!!

 

Eftersom det är välkänt att "man ska smida medan järnet är varmt" red jag även idag ner på bilvägen för att sedan svänga upp på vägen mot kyrkan - och nu gick Hamingja över lilla bron utan att tveka! När jag direkt vände tillbaka för att rida över en gång till var hon först lite motsträvig men sedan gick hon över hyfsat lugnt och på andra sidan ville hon själv vända för att gå över igen (hemvägens dragningskraft blev VÄLDIGT tydlig!!!) 

Sedan tog vi en högergalopp uppför backen och jag lyckades uppenbarligen få till en tillräckligt tydlig högerfattning (från skritt) för att Hamingja skulle förstå vad jag menade. Vi skrittade ner och gick än en gång fram och tillbaka över bron innan ny högergalopp följt av mera bro och en vänster galopp (från halt). 

Efter detta red jag ner på bilvägen igen och mot Alviksträsk för att träna tölt. Och det underlättar verkligen för töltträningen att Hamingja först fått galoppera på ordentligt så att energin redan finns där! Jag har ändå alldeles tillräckligt att hålla reda på för att försöka "sitta som folk" (ni vet, de där vinglasen, jag ska hålla om med skänklarna, ha en avslappnad sits, dra bak axlarna för "nypet" mellan skulderbladen) och vara noga med att göra halt direkt Hamingja inte tar halvhalterna o s v, o s v...! 

På ridbanan är det så effektivt att vända för ytterhjälperna och nu försökte jag efterlikna det genom att ta med bogarna åt vänster med tyglarna samtidigt som ytterskänkeln hindrade bakdelen från att ramla iväg för mycket åt vänster. Underlaget är lite varierande längs vägen, men ändå bättre än vad jag trodde med några längre sekvenser töltbart underlag mellan sträckorna där gruset var så grovt och vasst att vi tog långa skrittpauser. 

På hemvägen fick Hamingja sträcka ut i nedvarvningstölt under en lång sträcka innan vi svängde in för ytterligare tre bropassager - när hon t o m var riktig avslappnad! I den avslutande högergaloppen upp till kyrkan kunde vi faktiskt hålla lite bättre bärighet också - en trevlig bonus av samlingen i tölt tidigare!

Inga kommentarer: