lördag 16 januari 2021

Bästa PT:n och ljusterapi!!!

Uuuuuuuunderbart vinterväder!!!

Efter den senaste veckan med mycket värk och därmed dålig sömn kändes det inte som att jag skulle orka rida idag... men bestämde mig ändå för att i åka till stallet och pyssla lite med Hamingja. Väl där gick det sedan som det brukar: jag tänkte "En liiiten sväng orkar jag nog..." och väl i sadeln var det ju så härligt - och vips hade jag ridit hela vägen bort till skoterklubben och tillbaka!!! Än en gång kunde jag konstatera att Hamingja är världens bästa PT!!! Lindriga -8 grader och en strålande sol som fick snön att gnistra och ge ljusterapi till max gjorde förstås sitt till också!

Tycker att Hamingja börjat "tänka framåt" i tölten på ett annat sätt nu efter att vi hittills under vintern ofta haft "full gas" som övergripande tema. Så nu testade jag istället en uppvärmning i långsamt tempo och när jag fick henne att slappna av och länga överlinjen kändes takten inte så tokig ändå! Och under en sekvens när hon kom upp lite med bogarna och ändå kändes riktigt lösgjord blev känslan extra trevlig!

För matte gällde som vanligt: att hålla blicken lyft för att verkligen kunna KÄNNA Hamingjas rörelser, nyp mellan skulderbladen, vinglasen i händerna, hålla om med skänklarna och avslappnad sits. Så mycket att tänka på - men då och då tyckte jag ändå att jag fick till det! 

Under hemvägen imponerade Hamingja lite extra när vi på den smala vägen med plogkanter blev omkörda av en STOR lastbil... och lilla fröken med de extrema flyktreflexerna ändå hanterade detta på ett väldigt modigt sätt utan att försöka fly!!! 

Inga kommentarer: