söndag 7 april 2024

Söndagsgodis!

Hamingja kom direkt när jag ropade på henne i hagen idag - tänk så glad matte blir då! Upptäckte att jag bara hade två hästgodisar kvar i jackfickan - vilken TUR att de inte var helt slut för ett sådant här beteende måste självklart belönas!!! 

Igår, lördag red Lisa Hamingja och tog samtidigt min kvällsfodring! Jag var fortsatt så TRÖTT efter veckans rehab så det blev inte många "knop" för min del... Så kändes det till att börja med idag också, men vid 15-tiden kvicknade jag till lite och SKYNDADE mig att åka till stallet så energin inte skulle hinna försvinna igen!

Det blev en ridtur på 50 minuter, till vänster bakom vägbommen. Testade att rida stigen mot Torrbergsvägen och skoterspåret bar inte riktigt, det har väl kommit för mycket ny kallsnö sedan skogsmaskinerna körde där senast... Men man kan ändå säga att det var ett jämnt underlag för även om Hamingja trampade igenom lite i varje steg, var det bara en knapp dm och hela tiden lika mycket. Så det kändes inte som att hon behövde gå och spänna sig som hästarna lätt gör ifall de bara trampar igenom ibland. 

Sedan fortsatte vi med intervaller i samlad skritt till vändplanen där vi vände runt för ytterhjälperna lite kors och tvärs. Under hemvägen varvade vi sedan samlad skritt med låååångsam tölt. Och tack vare allt arbete med övergångar till "nästan tölt" och sedan långsam tölt går det allt bättre att bibehålla samling och ett långsamt tempo i tölten! Kanske ska jag lära mig rida tölt tillslut??!! Roligt i alla fall att få känna att något faktiskt blivit lite bättre, trots att jag de senaste åren inte alls orkat träna lika mycket som jag brukat förr...! 

Tillbaka i stallet fick Hamingja sitt "gott i hinken" och jag såg till att skriva upp "köpa hästgodis" på min att göra-lista. Jag hade visserligen hittat en liten "gömma" med en handfull godisar till, men det räcker ju inte långt om Hamingja tänker fortsätta fjäska för matte på ett så här trevligt sätt!

Inga kommentarer: