onsdag 10 april 2024

Singing in the rain!

Hamingja och Curre!

Ett par plusgrader och regn idag när Eva och jag åkte till stallet för att rida. Inte det mysigaste ridväder man kunde tänka sig... men som vi konstaterat förut, samtidigt ett bra tillfälle att rida för annars skulle man knappast vara ute särskilt mycket en sådan här dag...!

Men det var inte något väder som inbjöd till mindfulnesspaus för mig ute i skogen, så jag skrittade bakom bommen till vändplanen och tillbaka - och just då var det faktiskt bara lite duggregn. Sedan pausade jag i Josefshallen medan Eva och Hamingja red samma sträcka fast i några fler gångarter - och då hade regnet kommit igång mer igen. Sedan fick Hamingja stå inne och mumsa sitt "gott i hinken" med nättäcken från BoT på så att hon hann torka upp lite. Och idag var hon riktigt grundlig när hon slickade hinken ren!

När hon sedan fick gå ut i hagen igen höll Sylvia och Olivia precis på att ge hästarna ett "förmiddagsfika" i form av hö så de skulle hålla värmen i det ruggiga vädret. Någon enstaka plusgrad och regn är det väder där det är störst risk att en frisk häst fryser. Men de är så fiffigt konstruerade att bara de får äta så håller de värmen! Det hade ju inte varit så dumt om det funkat på samma sätt för oss människor! 

Vi har i o f s en kompis från Kirunatiden som svettas floder så snart han äter stark mat. Han är mycket ute i fjällen och jagar och vi brukade skoja om att han alltid borde ha en chilifrukt eller två med sig i fickan - så skulle han aldrig riskera att frysa ihjäl ifall han överraskas av oväder! 

I morgon och på fredag är det rehabdagar för mig. Jag har kvällsfodringen i morgon så det skulle vara vilodag då för Hamingja hur som helst. Men på fredag ska förhoppningsvis Lisa rida igen - då blir Hamingja glad!

Inga kommentarer: