lördag 13 april 2024

Lördagsrapport med favoritbilder i repris!

 
Det har snöat och snöat och snöat den här vårvintern så att man nästan undrat som det ska hinna tina bort innan midsommar... men med den senaste veckans värme är det plötsligt bråttom att använda fina "snöbilder" innan de börjar kännas helt passé...! 

Igår, fredag fick Lisa och Hamingja ha roligt tillsammans och idag var det mattes tur igen och det blev 50 härliga minuter i sadeln! Det dröjde till sen eftermiddag innan jag uppbådat ork för att rida, så förmiddagens solsken hade övergått i mulet väder. Men det var ju bara skönt för Hamingja som fortfarande har så mycket vinterpäls! Vi fick en mysig tur tillsammans längs skogsvägen till vänster bakom vägbommen, först red vi in till hygget mot Torrbergsvägen och sedan även fram till vändplanen. Längs stigen mot hygget var snön decimeterdjup så Hamingja fick lyfta lite extra på hovarna - vilket är både lösgörande och bra styrketräning!

Tillbaka på skogsvägen övergick vi till intervaller i samlad skritt och framme på vändplanen blev det massor av "kringelikrokar" när jag vände för ytterhjälperna omväxlande åt höger och vänster. Under hemvägen fortsatte vi med intervaller i samlad skritt och övergångar till långsam tölt. Även här vände jag runt för ytterhjälperna (i skritt förstås - i tölt behöver vi mer utrymme än en skogsvägsbredd!) 

Till att börja med hade vi en riktigt trevlig känsla i töltintervallerna, men mot slutet började jag få mer och mer i handen... insåg sedan varför: jag hade börjat slarva med eftergifterna... :-O Jag har fortfarande stora problem med att mina muskler blir spända (ofta så mycket att de krampar) och sedan är det jättesvårt att få dem att slappna av igen. Därför har jag behövt vara väldigt noga med att lägga in många pauser då jag bara slappnar av och "åker med" i sadeln. Men nu hade jag än en gång blivit för ivrig och slarvat med pauserna - för det är ju så ROLIGT att rida tölt!!!! 

En favorit som förtjänar en repris: Hjalmar frá Graenaakri!

I morgon, söndag ska jag morgonfodra, så då blir det ingen ridning. Lite förståndig lyckas jag faktiskt vara nu för tiden och begränsar ansträngningarna istället för att alltid köra järnet och sedan krascha...! På måndag blir det också vilodag för Hamingja för då ska jag på kraniosakral terapi igen, vilket visat sig vara väldigt verksamt mot smärtan! 

Inga kommentarer: