måndag 8 april 2024

Måndagsmys!

Den senaste tiden har aprilvädret verkligen levt upp till sitt rykte: för ca 1 vecka sedan var det den kallaste aprilnatten på 66 år här vid Norrbottenskusten och i eftermiddag när jag kom till stallet var det istället +10 grader i skuggan...! Så Hamingja var t o m fuktig av svett redan när jag hämtade henne i hagen! :-O När jag sedan körde hemåt började det regna och sedan jag kommit hem har det kommit ytterligare en regnskur, men solen har hela tiden varit framme. Verkligen aprilväder m a o!

Det kom någon dm snö i natt och när jag körde till stallet var fortfarande bara ena sidan av bilvägen plogad. Att möta plogbilen till häst kändes inte så lockande, så valet var enkelt: att rida upp bakom vägbommen. I o m värmen blev det en skrittur längs skogsvägen. Men i o m att vi - på Hamingjas initiativ - även idag red stigen fram till hygget mot Torrbergsvägen - fick hon ju lyfta på hovarna någon dm extra så hon fick ett litet styrketräningspass i alla fall! 

När vi efter 45 minuter var tillbaka i stallet serverades Hamingjas "gott i hinken" utomhus, för hon var ju ganska fuktig i pälsen efter ridturen och jag tänkte att det måste vara betydligt behagligare att stå ute där det fläktade lite än att komma in i stallet! I morgon är det vilodag för Hamingja och annan rehabträning för matte, men på onsdag blir det förhoppningsvis ridning igen - tillsammans med Eva!

Inga kommentarer: