söndag 8 juli 2018

Nu haver jag sprayat!


Vi har riktig högsommarvärme just nu och när jag kom till Höbäcken i eftermiddag hade också hästarna sökt sig till skuggan. I stoflockens fall innebar det under träden vid grinden, så de var väldigt nära till när jag skulle kolla igenom dem och spraya mot insekterna. När detta var klart - och jag konstaterat att alla var OK - blev det förståss lite extra mys i form av "klia mulen" tillsammans med Hamingja!


Är det här något man kan äta??!! undrar Hector och Hulda - på håll även övervakade av Prins.

Vallackflocken har däremot sin skugga längst bort i den jättestora beteshagen så först såg jag inte skymten av dem ens. Men jag gjorde några försök att ropa och vissla och efter en stund kom de faktiskt springande för att se vad som var på gång! Förutom insektssprayen hade jag tagit en grimma med grimskaft med mig för det är flera i den flocken som inte är så förtjusta i att bli sprayade... 

Ás brukar vara svårast, så jag har lärt mig den hårda vägen att det är bäst att börja med honom. När han efter sprayandet slutat dansa runt och stod stilla fick han en godis och det var ju uppskattat! Jag körde "grimknepet" även på Hector, Démantur, Gabriel och Prins och efter viss tveksamhet stod de alla lugnt och stilla. Men med Spirit gick jag bet... Redan när jag sprayade Ás hade jag ju avslöjat mina onda avsikter, och en smart kille som Spirit låter sig minsann inte luras så lätt! Efter att ha vallat honom runt i flera omgångar hade jag bara en enda gång kommit så nära att jag kunde klappa honom - men att ta på grimman var det inte tal om. Han matte har varit bortrest men som tur är kommer hon hem nu så att även han kan bli sprayad och smord!

Inga kommentarer: