söndag 19 juni 2016

På hästfronten intet nytt...

...kan man väl säga vara en rubrik som ganska väl sammanfattar den senaste veckan. I väntan på klinikbesöket vilar Hamingja och fokuserar enbart på att styra och ställa med de andra i stoflocken. Och eftersom jag inte längre har någon Lára har det därför inte blivit någon ridning för mig alls. Regnat har det gjort mest hela veckan också... Men nu inser jag precis att hästarna definitivt skulle protestera mot dagens rubrik - för invänjningen till betet är ju i full gång! De har successivt fått gå "på grönt" allt längre stunder och planen är att de ska släppas på grönbete till helgen (midsommar). 

I år har vi dock ovanligt lite bete i Mariebäck, då större delen plöjdes upp i höstas för att nu sås in med nytt, eftersom det var så gammal vall att det knappt fanns något gräs kvar. Istället har Sylvia fått låna betesmark några på en plats med det så passande namnet Höbäcken!  Fågelvägen är det bara två kilometer från Mariebäck, följer man vägarna blir avståndet ungefär det dubbla. Hennes unghästar gick där på bete för några år sedan och på måndag kväll ska vi dit och bygga hagar.

Jag har själv inte varit dit ännu, men det är tydligen mycket bete - så hästarna lär bli jättelyckliga! Ungefär en månad ska de få gå där - för att inte hinna bli allt för tjocka - sedan får de flytta hem igen och hålla till godo med det betydligt magrare bete som finns kvar i Mariebäck. Det är bra att de är i fint trim nu innan betet också - för det är på många sätt en hälsorisk med överviktiga hästar. 

Inga kommentarer: