lördag 4 juni 2016

Mer ridterapi - i mkt trevligt sällskap!!!

 
 Idag hade Hamingja och jag sällskap ut med detta fantastiska ekipage: Elisabeth och Démantur! Vi red en så mysig ridtur bort till Torrbergsvägen, det jag brukar kalla "Midsommarrundan" och det var så HÄRLIGT att jag inte ens kom mig för att ta några bilder... då kan ni kanske tänka er?!!

Hamingja skötte sig fin, fint! Bjöd utan problem på båda galopperna med trevlig form i galoppbacken - utan minsta antydan till att försöka dra iväg. När vi sedan red tillbaka längs Torrbergsvägen hade vi tillfälle att tölta en längre sträcka i ganska högt tempo (för att vara vi alltså - för Démantur och Elisabeth var det väl möjligen mellantempo...!) Och jag klarade faktiskt att sitta på rumpan hyfsat - och inte heller då gjorde Hamingja någon antydan till att sticka iväg i galopp utan höll tölten fint utan att ens börja rolla. Hon kändes ganska avslappnad också - men var väl lite hög i formen...

Det är verkligen en FIN och omväxlande runda att rida - med terräng där hästarna får se sig för var de sätter fötterna, den lååååånga härliga galoppbacken och dessutom suveränt töltunderlag längs Torrbergsvägen. Den vägen är dessutom jättelång - så vill man göra en långritt går det bra också!

Dessutom var det mkt skönt att få prata om Lára - med någon som också kände och tyckte om henne!

Bästa vännerna: Lára och Elisabeths fina Tildra - var aldrig många meter ifrån varandra så länge Tildra var i livet. Och nu betar de garanterat sida vid sida i hästhimlen! På bilden ovan var damerna på besök hemma i Kyrkbyn - jättemysigt att kunna ha hästen utanför fönstret även om det bara var för ett par dagar! Elisabeth bor dessutom också i Kyrkbyn, bara ett stenkast från oss, så vi kunde passa på att rida ut tillsammans även här. Dock är utbudet av ridvägar ganska begränsat - precis som mängden bete hos oss - så några dagar/sommar var alldeles lagom att ha dem här!

Inga kommentarer: