fredag 28 februari 2020

När Sylvia trollat med hästen!!!

Hamingja 2.0!!!

Det var spännande att komma till stallet för att rida idag - vad skulle jag ha för häst efter gårdagens "nära Sylvia-upplevelse... tänk om Hamingja 2.0 var mer än jag kunde hantera?!? Men det hela visade sig bli en riktigt trevlig upplevelse! Jag hade fått tydliga instruktioner: "Hamingja behöver få springa FORT!!! Hon måste få "blåsa ur systemet" ordentligt för att sedan kunna slappna av både fysiskt och mentalt - så gasa på ordentligt i tölt och galopp!" Och då var det ju bara att göra så...!

Alltså rivstartade jag med att tölta ut från gården i god fart och kände direkt av "Sylvia-effekten" - Hamingja var mycket mer "loss" i kroppen redan från start vilket också gjorde att takten blev mycket bättre. Detta blev sedan ÄNNU tydligare när vi kommit ner på bilvägen och jag testade att höja tempot ytterligare. När hon har haft mycket passtakt i tölten har jag blivit så obalanserad i sadeln och det har ju inte hjälpt någon av oss... men när nu takten var bättre kunde jag sitta mer avslappnat utan att dunsa henne i ryggen eller vingla runt. Hamingja verkade minst lika nöjd över detta som jag - efter ett tag började hon t o m frusta belåtet!

Jag varvade snabb tölt med skrittpauser och även i skritten kändes det skillnad! Jag har inte upplevt henne stel där, men nu var det ändå en tydligt skillnad när hon skrittade ännu mer "genom kroppen". När vi kom till världens ände-korsningen red jag in mot byn och testade en vänstergalopp uppför backen. Även detta blev en väldigt positiv upplevelse, för när jag testade att driva i galoppen svarade hon med att ta i mer med bakbenen istället för att köra upp huvudet och tappa bakdelen. Vi skrittade tillbaka ner och galopperade ett par gånger till och töltade sedan även en liten sväng åt andra hållet, bort mot skoterklubben innan vi vände hemåt. 

Efter att ha suttit av och sadlat om vände jag hemåt och fortsatte tölta på i ett friskt tempo. Jag hade förberett tölten genom att rida öppna för vänster skänkel vilket gav en trevlig bärighet. Och genom att fortsätta lägga in några steg i öppna då och då kunde jag bibehålla mycket av bärigheten även fast vi höll ett för mig relativt högt tempo! Riktigt, riktigt roligt!!! Nu är jag supertaggad inför att rida igen i morgon!!! 

Inga kommentarer: