måndag 19 augusti 2019

Tala om timing!!!

Ända sedan tidigt i morse har regnet VRÄKT ner... men lagom till att jag skulle rida efter jobbet såg det ut så här! Och vi fick oss ett riktigt härligt träningspass på en dryg timme, när jag red bort till och en bit längs Torrbergsvägen samt början av skoterleden mot Ale. Jag försökte galoppera en hel del och Hamingja gjorde fina galoppfattningar och för det mesta till en galopp med trevlig bärighet. 

MEN den lilla detaljen att vi inte ridit längs Torrbergsvägen under hela sommaren och att det ihållande regnvädret gjort att det både var många pölar och dessutom mycket annat som var blött och därmed blänkte stökade till det för lilla fröken... Det blev ett antal tvärstopp och ännu fler tillfällen när hon förvandlades till giraff och totalt tappade bärigheten när hon överraskades av sådant som hon tolkade som tecken på fara. Men förhoppningsvis går det bättre nästa gång (eller då nästa!)

Under hemvägen nyttjade jag först skoterleden och sedan gräskanterna längs Torrbergsvägens sidor (eftersom de var mer sviktande än själva grusvägen) till att rida intervaller i samlad tölt. Över lag upplevde jag det som att jag lyckades hålla blicken lyft i ganska stor utsträckning idag och det hade jag god hjälp av när jag under sekvenserna samlad skritt resp samlad tölt ganska bra kunde känna hur Hamingja använde sin kropp samt när och hur jag behövde "fylla på" inramningen. Riktigt roligt!!!

Efter detta blev det välförtjänt skrittpaus hela vägen genom skogen hemåt. Och när vi var tillbaka på grusvägen bakom vägbommen avslutade jag med att varva samlad skritt med fri dito. En riktigt utmaning att övertyga Hamingja att kortare tyglar och mer samling inte MÅSTE innebära att man direkt ska börja springa.... oerhört nyttigt m a o!

Tillbaka i stallet kom jag faktiskt ihåg att stretcha henne fast vi var i Mariebäck och inte i Höbäcken - ett steg framåt jämfört med senast alltså! I morgon blir det vilodag för lilla fröken så får vi se vad som händer på onsdag!

Inga kommentarer: