fredag 10 oktober 2008

Ridning som ska räcka i två veckor!





En riktigt dålig natt... nu behöver jag VERKLIGEN åka till värmen för att bli av med den här värken! Så här vackert var det i alla fall när jag körde till jobbet! P g a vägarbete fick jag tillbringa nästan 15 minuter i bilkö över Mjölkuddsbanken - så det fanns gott om tid att fotografera! Vattnet ni ser är egentligen en havsvik, men sedan vägbanken byggdes har det istället blivit en sjö som i folkmun kallas "Röda havet". Namnet kommer sig av att både Landstingshuset (Landstinget i Norrbotten styrs av socialdemokraterna) och ena lokaltidningens hus (Norrbottniska Socialdemokraten) ligger vid dess strand.








M h a extra piller kunde jag ändå både jobba och rida idag. Fast just nu funderar jag allvarligt på att amputera... Tur att vi åker till värmen i morgon! Även om jag kommer att lida av Feykirabstinens...












En timmes ridtur blev det i alla fall, i det härliga höstvädret. Och massor av tölt! Red mot Alviksträsk och svängde vänster vid sjön. Feykir var pigg och trevlig att rida! Det hände bara ibland att allt hans fokus hamnade på något spännande han hörde eller såg - och varje gång gick det snabbt att få honom att söka sig framåt-nedåt igen så att han slappnade av och fokuserade på mig.









När jag stannade för att fota den vackra utsikten över Bälingeträsket hörde Feykir en häst gnägga på andra sidan sjön. Genast blev livet OERHÖRT spännande och han var helt okontaktbar en lååång stund...


På hemvägen fortsatte vi att rida tölt - nu med lite mer samling. Varvade med samlad trav - och längs vägen gick det faktiskt att rida lite öppna i trav även åt höger. Det gjorde det ju INTE under lektionen i onsdags...


Jag började föresten ridturen med att rida utan stigbyglar - för att komma ner i sadeln. Red inte så länge på det sättet, bara ner till bilvägen, men det kändes ändå att jag fick en något bättre sits!


Tillbaka i stallet var det SÅ nära att Feykir hann svälta ihjäl innan han fick sitt kraftfoder... Vi är faktiskt ovanligt slanka just nu, både han och jag! Fast jag ska ju till USA så vi får väl se hur det utvecklar sig... Kanske kan det vara lika förödande för mig som fri tillgång på hö är för honom?! ;-)

Stod en lååång stund och berättade hur mycket jag kommer att sakna honom när vi är bortresta - tillslut blev han less och började buffa på mig som att han ville säga: "Ge dig nu och släpp ut mig i hagen till polarna!"

Jag hade ju hoppats att Sylvia skulle kunna passa på att träna honom när jag ändå är bortrest, men hon hade råkat samla på sig så många träningshästar just nu... Fast idag berättade hon att en av dem tydligen inte verkade helt fräsch, så den skulle kollas av veterinär och ev skulle träningen skjutas fram ett tag. I så fall har hon betydligt mycket mer tid för Feykir. Hoppas att det inte är något allvarligt med den andra hästen. Fast för mig är det ju tur om den kommer på träning lite längre fram istället. "Den enes död den andres bröd" heter det ju.

Inga kommentarer: