lördag 3 november 2007

Vad gör människor utan häst med all sin tid?

När jag vaknade på morgonen kunde jag konstatera att ett tunt lager snö pudrats över marken under natten. Eftersom det redan i går var lite svårridet med sommarskor på hästen bestämde jag att Feykir skulle få vilodag idag. En hel, hästledig lördag - utan något annat inplanerat - när hade jag det sist? Jätteskönt!!! (Med resan till och från Mariebäck tar "hästeriet" mig 3 timmar/dag så normalt har jag inte så mycket fritid till annat... ) Fast när frukosten var uppäten dröjde det bara någon timme innan jag började bli rastlös. Vad gör egentligen folk som inte har häst???

Nåja, det löste sig efter en stund! Först en runda ute i trädgården med sådant som behövde fixas där. Och sedan tog jag itu med min "stallgarderob" där jag har hästkläderna. Efter en riktigt varm höst var det tillslut dags att plocka undan de sista sommarridkläderna och istället ta fram mina vinterdito. Senaste gångerna jag ridit har det varit ganska kallt om rumpan, så min härliga "rumpvärmare" till sadeln, i fårskinn, letades fram också. Det är en riktig trotjänare - jag fick den i julklapp av Johan redan innan jag köpte Reykur, då jag var medryttare på en annan islandshäst. Den måste alltså ha nästan 14 år på nacken nu. Härligt med prylar av bra kvalitet!

Det är plusgrader ute nu och i morgon ska det visst bli ännu några grader varmare, så då kanske det går att rida utan att halka. Och på måndag får Feykir vinterskor med broddar. Jag ska nog överleva en hel dags hästledigt i alla fall!

Inga kommentarer: