måndag 25 juni 2007

Djurplågeri?

Hästarna hade fått gå i de tillfälliga gräshagarna hela natten och endel av förmiddagen. Sedan hade det fått komma tillbaka till vinterhagarna igen. När jag kom till stallet vid 19-tiden visade det sig att jag hade urusel timing - de hade PRECIS fått gå över till gräset igen! Glada hästar skuttade runt och busade innan de hade ro att börja äta. Och just i det läget kommer jag för att ta in Feykir och rida! Provade aldrig att försöka få honom att komma när jag ropade - var fullständigt nöjd med att han faktiskt inte gjorde något försök att komma undan utan snällt stod kvar och stoppade huvudet i grimman! Trots att han väl nästan måste tycka att jag gjorde mig skyldig till djurplågeri!



Vi red 45 minuter ute längs vägen och tränade tölt i massor. Hade inga boots idag, men när han slappnar av och länger överlinjen blir takten bra ändå. Några kortare sträckor galopp hann vi med också och i vänster galopp kunde jag faktiskt ställa honom åt vänster, utan att han blev styv i kroppen. Vi var inte heller ens i närheten av vänstra diket! Det går så sakteliga framåt!



Efter midsommarhelgens värme var det nu kallare igen, bara 12 grader på kvällen. Men han var ändå rejält svettig efter ridturen så jag svampade av ordentligt innan jag "marinerade" honom med myggmedel. När han fick gå ut i gräshagen till kompisarna kom alla springande för att hälsa. Feykir såg MYCKET nöjd ut när han var tillbaka i sin flock! Hittills när de gått på gräs har de bara gått i två mindre hagar (en för vallack- och en för stoflocken.) För att det ska vara lätt att flytta dem mellan dessa och vinterhagarna. Men fr o m i morgon kväll ska de få gå i sina STORA sommarhagar. Då måste jag ha bättre timing så att jag har ridit innan de släpps ut. Hoppas jag kommer ihåg att ta med kameran också så att jag kan föreviga alla glädjesprång!

Inga kommentarer: