onsdag 3 mars 2021

"Lillördag" med favorithästen!

Man får passa på att använda frostiga favoritbilder för snart kommer de att kännas helt inaktuella...! I år kanske tidigare än någonsin - jag hörde på P4 Norrbotten att Piteå har meteorologisk vår nu (har haft plusgrader dygnet runt i en hel vecka) och det måste ju vara oerhört mycket tidigare än vanligt!!! 

Även Luleå har haft plusgrader några dygn, men när jag åkte till stallet efter jobbet idag hade temperaturen börjat sjunka ner mot nollan igen. Fast när Hamingja och jag red iväg längs bilvägen var underlaget fortfarande lite poröst i ytan. En skräck jag har när det är halt är att vi ska möta en bil som får sladd i en kurva... så för säkerhets skull valde jag att rida mot Alviksträsk eftersom vägen är så rak åt det hållet. 

Hamingja kändes "på hugget" - redan i hagen visade hon detta genom att komma när jag ropade och det är ju SÅ enkelt att linda hennes matte runt lillfingret/framhoven...!!! Och sedan fick vi frossa i tölt - när vi red förbi världens ände-korsningen och en bit mot skoterklubben innan vi vände tillbaka hemåt igen. När vi passerade nya kalhygget konstaterade jag att den senaste tidens blidväder kanske har inneburit att det är mer ridbart där igen... det får vi kolla upp till helgen! 

Det blev ganska intensiv töltträning idag, men Hamingjas muskler får en vilodag igen i morgon. Tillbaka i stallet fick hon dessutom stå med ryggvärmaren från BoT medan hon mumsade vetekli med mineraler och vitaminer. Och dessutom några morötter - tack för dem Húni!!! När hon var färdig var krubban mycket omsorgsfullt renslickad - och jag hoppas att det inte bara är nyhetens behag utan att det ska gå att "lura i henne" mineraler och vitaminer på detta sätt även fortsättningsvis! 

Inga kommentarer: