måndag 20 augusti 2012

Rapport från hönsgården



En av mina bloggläsare i Sävast (Hej Anna!) har efterlyst fler uppdateringar om hönorna. Och nu när Lára och jag rivit av hela vår hösttävlingssäsong kan det ju bli lite mer tid över för det!

Här ovan ser ni mina tjusiga damer! Som VÄLDIGT tydligt talade om för mig i går kväll att de hade blivit försummade HELA HELGEN!!! (Att husse varit hemma och fjäskat för dem i mitt ställe räknas uppenbarligen inte riktigt...) Men tyvärr är de bara fyra numera... Den femte hönan blev hängig, slutade äta och dricka och nu äter hon sallad och smultron på de "evigt gröna hönsängarna"... Men som tur var verkar de andra fyra hur pigga som helst, så förhoppningsvis var det inget smittsamt.

När jag kom hem från jobbet idag provade jag att ge dem gulnade blad från min persilja, men det var tydligen inte alls vad damerna hade tänkt sig... de bara petade lite på dem och tittade sedan uppfodrande medan de skrockade något som jag tolkade som "Bättre kan du!" Och eftersom de verkligen vet hur de lindar mig runt sina lillfingrar (-klor?!) kände jag att jag måste bättra mig - så det blev att plocka några nävar smultron i trädgårdslandet. "Nu börjar det likna något!" sa hönorna och de röda bären var slut i ett nafs!

Som man kan ana på bilden ovan så har de sin rastgård mellan lekstugan och äppelträdet nu. Min baktanke med det är att få hjälp med trädgårdsarbetet! Jag vill nämligen ta bort gräsmattan på det området för att istället plantera MASSOR av vårblommande lökar (samt något som sedan kan växa upp och dölja deras vissnande blad). Och eftersom hönsen både älskar att äta gräs och att gräva upp jord så tyckte jag de kunde få hjälpa till med att ta bort gräset! Hittills har vi flyttat rastgården ganska ofta, men nu ska den få stå där ett längre tag så att de verkligen hinner äta upp/gräva bort gräset.

Lára har välförtjänt vilodag både idag och i morgon. På onsdag ska Eva och hon ut i skogen för att "skaka loss" tävlingsmusklerna. Så det blir inte förrän på torsdag jag ska rida igen. Sedan planerar jag faktiskt att vara ambitiös och åka till ovalen i Boden redan på söndag, när Midur har träningstid där. Det vore ju bra att träna mer ovalbaneteknik i ökad tölt medan jag/vi minns vad som funkade i helgen! I så fall passar jag nog på att tvätta henne där också - så kan jag ta klippmaskinen och befria henne från all vinterpäls när vi är tillbaka i Mariebäck igen. Stackarn är ju hur lurvig som helst redan!


Inga kommentarer: