lördag 25 augusti 2012

Bad hair-day...


...man kan ju varken beskylla Lára eller mig för att vara särskilt snygg i håret här... men tycker bilden är mysig i alla fall!!! (Hon i klassisk "exemtäckesfrisyr" och jag i "svettats med ridhjälm"-dito.)

Idag agerade jag dock frisör - men det var inte manen utan all hennes vinterpäls jag gav mig på! Det blev en helklippning och damen stod som ett ljus nästan hela tiden! (Förr blev hon tydligen helt rabiat om man försökte klippa henne.) Alldeles i slutet började hon dock bete sig som när de skjuter nere på älgskyttebanan vid bilvägen, trots att jag inte hörde några skott. Men enligt KG och Yvonne hade det hörts dova skott från Selet-hållet tidigare under dagen, så det var antagligen något sådant hon hörde...

Det blev att SNABBT avsluta klippningen medan hon bara hade börjat jaga upp sig. När jag sedan sadlade stod hon däremot på bakbenen, den annars så förhatliga sadelgjorden lyckades inte ens distrahera henne. Och då hade jag ändå satt på radion på hög volym för att försöka skapa en ljudkuliss. Och mitt i allt detta sprang lilla, lilla Melker runt och jag väntade bara att han skulle råka hamna under en av Láras hovar. Men vi tog oss ut ur stallet utan förluster och bara hon får komma ut blir hon genast betydligt lugnare.

Hade bestämt mig för att rida på ridbanan och repetera övningarna från Sylvialektionen för snart två veckor sedan. Men först ville jag ju ha lugn, avslappnad skritt (alltså börja med det svåraste!) så det blev en ganska lång igångskrittning innan jag bedömde Lára helt kontaktbar igen.

Men sedan gick det bra! Skrittade på volt med utåtställd häst och flyttade in framdelen m h a ytterhjälper och vikt, för att få bogarna på plats och aktivera bakbenen för ordentlig samling. Sedan samma sak i tölt. Veckorna innan tävlingen var det vänsterbogen som var det stora problemet, men nu var den betydligt lättare att få på plats. Och när sedan högerbogen "ramlade på plats" så hade jag en härligt samlad häst med mycket ryggaktivitet! Den tölten kändes riktigt, riktigt trevlig!

Avslutade med trav på volt och konstaterade sedan att Lára inte hade behövt bli det minsta svettig, tack vare nyklippta pälsen. Vilken skillnad mot förra helgen!


Inga kommentarer: